Podcast műsorainkat meghallgathatod az OLI podcast csatornán, a frissebbeket pedit az új csatornánkon.

Van megoldás – Szakmai nap a gyermekáldás kérdéseiről 2023. december 8. Az MKPK Családügyi Bizottsága, a Katolikus Szeretetszolgálat és az Országos Lelkipásztori Intézet közös rendezvénye Köszöntők: • Marton Zsolt püspök, az MKPK Családügyi Bizottságának elnöke • Fábry Kornél püspök, az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatója • Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója MKPK Családügyi Bizottsága honlapja Katolikus Szeretetszolgálat honlapja Cikluskövetési módszerekről Uspace keresztény ifjúsági honlap Országos Lelkipásztori Intézet honlapja A szakmai napon elhangzott előadások PPT diasorai, valamint a kapcsolódó segédanyagok (a témával kapcsolatos, lelki beszélgetéshez hasznos támpontok gyűjteménye, cikluskövetést jegyeseknek oktatók listája) innen letölthetőek.

Gál Tibor és Makkné Kende Adrienn: Szeretetre teremtve – Szent II. János Pál pápa tanítása az emberi szexualitásról. Az előadás Szent II. János Pál pápa „test teológiája” tanításának főbb gondolatait foglalja össze. Elhangzott a Van megoldás – Szakmai nap a gyermekáldás kérdéseiről című képzésen, 2023. december 8-án. A képzés az MKPK Családügyi Bizottsága, a Katolikus Szeretetszolgálat és az Országos Lelkipásztori Intézet közös rendezvénye volt. Bővebben a test teológiájáról: testteo.hu/kincstar A szakmai napon elhangzott előadások PPT diasorai, valamint a kapcsolódó segédanyagok (a témával kapcsolatos, lelki beszélgetéshez hasznos támpontok gyűjteménye, cikluskövetést jegyeseknek oktatók listája) innen letölthetőek: https://oli.katolikus.hu/van-megoldas-szakmai-nap-a-gyermekaldas-kerdeseirol/

Schaffler Orsolya és Makkné Kende Adrienn: Magyarországon elérhető cikluskövetési módszerek és alapjaik. Az előadás elhangzott a Van megoldás – Szakmai nap a gyermekáldás kérdéseiről című képzésen, 2023. december 8-án. A képzés az MKPK Családügyi Bizottsága, a Katolikus Szeretetszolgálat és az Országos Lelkipásztori Intézet közös rendezvénye volt. A szakmai napon elhangzott előadások PPT diasorai, valamint a kapcsolódó segédanyagok (a témával kapcsolatos, lelki beszélgetéshez hasznos támpontok gyűjteménye, cikluskövetést jegyeseknek oktatók listája) innen letölthetőek. Cikluskövetési módszerekről bővebben a cikluskovetes.hu oldalon találhatóak információk, valamint oktatók elérhetőségei. Témába vágó tartalmak, előadások a cikluskövetés YouTube csatornán is hallgathatók. Billings Ovulációs Módszer Creighton és FEMM Health módszerek Cikluskövetésre építő, meddőségi problémákat gyógyító orvosi lehetőségekről – Schaffler Orsolya: Gyermekáldás természetesen c. könyvében is lehet tájékozódni – letölthető innen.

Makkné Kende Adrienn és Gál Tibor: Nehéz kérdések a gyermekvállalás kapcsán – Fogamzásgátlás és mesterséges megtermékenyítés erkölcsi kérdései – gyakorlati megoldási lehetőségek az Egyház tanításával összhangban. Az előadás a katolikus egyház válaszait fogalmazza meg az asszisztált reprodukció (lombik és inszemináció), valamint a fogamzásgátlás kapcsán felmerülő erkölcsi kérdésekkel kapcsolatban, Szent II. János Pál pápa „test teológiája” tanítása fényében. Az előadás elhangzott a Van megoldás – Szakmai nap a gyermekáldás kérdéseiről című képzésen, 2023. december 8-án. A képzés az MKPK Családügyi Bizottsága, a Katolikus Szeretetszolgálat és az Országos Lelkipásztori Intézet közös rendezvénye volt. Bővebben a test teológiájáról A szakmai napon elhangzott előadások PPT diasorai, valamint a kapcsolódó segédanyagok (a témával kapcsolatos, lelki beszélgetéshez hasznos támpontok gyűjteménye, cikluskövetést jegyeseknek oktatók listája) innen letölthetőek.

Dr. Csépányi Gábor és Dr. Kállay Csilla: Meddőségi problémákra adható válaszok és leadott kérdések megválaszolása Az előadás a meddőségi problémákra adható gyakorlati lehetőségeket mutatja be: a gyermekre vágyó pároknak szóló lelkigyakorlatot, valamint azokat a szakrendeléseket, ahol az oki orvoslás, a termékenység helyreállítása a cél és TB-finanszírozottan elérhetőek. Az előadás elhangzott a Van megoldás – Szakmai nap a gyermekáldás kérdéseiről című képzésen, 2023. december 8-án. A képzés az MKPK Családügyi Bizottsága, a Katolikus Szeretetszolgálat és az Országos Lelkipásztori Intézet közös rendezvénye volt. Gyermekre vágyók lelkigyakorlata Orvosi szakrendelések: – SOTE RRM szakrendelés – Budai Irgalmas Kórház, Keresztény Családi Centrum (BIK KCSC) – magánorvosi ellátásban elérhető szakembereink listája Cikluskövetésre építő, meddőségi problémákat gyógyító orvosi lehetőségekről – Schaffler Orsolya: Gyermekáldás természetesen c. könyvében is lehet tájékozódni – letölthető innen. A szakmai napon elhangzott előadások PPT diasorai, valamint a kapcsolódó segédanyagok (a témával kapcsolatos, lelki beszélgetéshez hasznos támpontok gyűjteménye, cikluskövetést jegyeseknek oktatók listája) innen letölthetőek.

Bátor Anna előadása elhangzott 2023. november 27-én az Országos Lelkipásztori Intézet prédikációról szóló szakmai napján.

 

Török Csaba előadása elhangzott 2023. november 27-én az Országos Lelkipásztori Intézet prédikációról szóló szakmai napján. Az előadás vetített diái.

Nyúl Viktor előadása elhangzott 2023. november 27-én az Országos Lelkipásztori Intézet prédikációról szóló szakmai napján.

Joanovits Róbert és Gállné Busai Barbara előadása elhangzott 2023. november 27-én az Országos Lelkipásztori Intézet prédikációról szóló szakmai napján. Az előadás vetített diái.

Az előadás elhangzott az Országos Lelkipásztori Intézet által szervezett „Szakmai nap a bérmálásra való felkészítésről” elnevezésű képzésen, 2023. október 10-én. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlott bérmálási segédanyaga.

Bartha Angéla vetített diái a tanúságtételről Segédanyag a személyes tanúságtételhez

Az előadás elhangzott az Országos Lelkipásztori Intézet által szervezett „Szakmai nap a bérmálásra való felkészítésről” elnevezésű képzésen, 2023. október 10-én. Bartha Angéla vetített diái a bérmálkozóknak szóló lelkigyakorlatról 1., 2.

„Anyós-suli”- házasodók szüleinek felkészítése az anyós/após szerepre. Az előadás elhangzott az Országos Lelkipásztori Intézet által szervezett „Jegyespárok felkészítése a házasságra. Szakmai nap a jegyesoktatásról papok, diakónusok és világi segítők számára” elnevezésű eseményen, 2023. március 8-án.

Az előadás elhangzott az Országos Lelkipásztori Intézet által szervezett „Jegyespárok felkészítése a házasságra. Szakmai nap a jegyesoktatásról papok, diakónusok és világi segítők számára” elnevezésű eseményen, 2023. március 8-án.

Az előadás elhangzott az Országos Lelkipásztori Intézet által szervezett „Jegyespárok felkészítése a házasságra. Szakmai nap a jegyesoktatásról papok, diakónusok és világi segítők számára” elnevezésű eseményen, 2023. március 8-án.

Az előadás elhangzott az Országos Lelkipásztori Intézet által szervezett „Jegyespárok felkészítése a házasságra. Szakmai nap a jegyesoktatásról papok, diakónusok és világi segítők számára” elnevezésű eseményen, 2023. március 8-án.

Elhangzott 2023. január 21-én, az Alpha bemutatónapon. Szervezők: Alpha Magyarország és Országos Lelkipásztori Intézet Ez a videó egy példa a mise rövid bevezetésére, amelyet az időkeret megenged. Részletesebb magyarázathoz a Misevlog 1. évadát.

Elhangzott 2023. január 21-én, az Alpha bemutatónapon. Szervezők: Alpha Magyarország és Országos Lelkipásztori Intézet Ez a videó egy példa a mise rövid magyarázatára, amelyet az időkeret megenged. Részletesebb magyarázathoz a Misevlog 1. évadát.