0%
Állapotjelző bezárása

Húsvétvasárnapi tojáskeresés

Csokitojások jó minőségű csokiból

Néhány önkéntes hívő, akik elrejtik a tojásokat

A húsvétvasárnapi szentmise után a hívek szívesen maradjanak még együtt, beszélgessenek, találkozzanak, a gyerekek pedig átéljék a Jézust kereső asszonyok lelkületét

Előkészületek: jó minőségű csokitojások vásárlása a templomba járó gyerekek számának megfelelően.
Önként vállalkozó hívek a húsvétvasárnapi szentmise vége előtt valamivel elrejtik a templomkertben a csokitojásokat. (Ahol nincs templomkert, vagy esős idő esetén a templomban is el lehet rejteni a tojásokat.)

Húsvétvasárnap a (gyerek)szentmise után hirdessük ki, hogy amint az asszonyok keresték Jézust, úgy a gyerekeknek is van mit keresniük most a templomkertben. Mégpedig x darab csokitojást.

Az egészen kicsiktől kezdve a kb. 14 évesekig mindenki kiveheti a részét a tojáskeresésben. Mindenki hozza a közös nagy kosárba, amit talált, így le tudjuk ellenőrizni, hogy mindet megtaláltuk-e. A kosárból azután minden gyerek kap egy csokitojást.

Megjegyzés: az is megoldás, hogy csokitojás képeit rejtjük el a templomkertben, amiket be lehet váltani igazi csokitojásra. Ez praktikus lehet nagy melegben vagy esős időben. A képeket akár már a szentmise előtt is el lehet rejteni.

Jó gyakorlat ajánló

Lectio Divina

Prédikációs segédanyagok

Katolikus Karitász

Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet

Katolikus Pedagógiai Intézet

MKPK Caritas in Veritate Bizottsága

MKPK Családügyi Bizottsága

MKPK Ifjúsági Bizottsága

Lelkigyakorlatos házak