0%
Állapotjelző bezárása

Lelki adoptálás

Imakártya a honlapon igényelhető vagy a honlapról letölthető

Egy lelkipásztor, világi szervező, adoptálók

Veszélyben lévő magzatgyermekek megmentése

A lelki adoptálás imádságos elköteleződés egy, az édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. A lelki adoptálás művébe való bekapcsolódás egy – egyedül csak Isten által ismert – gyermek lelki szüleivé tesz minket.
A lelki adoptálás ígérete 9 hónapra szól. Ez idő alatt az ígéretet vállaló személy minden nap imádkozik egy tized rózsafüzért, és egy erre a célra összeállított imát. Továbbá önkéntes alapon más felajánlásokat is tehet.

Ennek vállalása történhet magánúton vagy nyilvánosan – templomban, közösségben, vagy zarándoklaton. El kell mondani a Lelki adoptálás ígéretének szövegét. Ettől a naptól kezdve, amit megjegyzünk – 9 hónapon – azaz 40 héten keresztül – naponta imádkozunk egy tized rózsafüzért (Miatyánk és 10 Üdvözlégy Mária), valamint külön imát a gyermekért és szüleiért. Az imádságunkhoz még saját felajánlásokat is kapcsolhatunk, ha szeretnénk. Ilyenek pl. gyakori szentgyónás és szentáldozás, szentségimádás, Szentírásolvasás, kenyér-víz böjt, televízió nézéstől, alkoholtó, dohányzástó való tartózkodás böjtje, nagycsaládosok konkrét segítése, betegek, fogyatékosok vagy gyermeküket egyedül nevelő anyák segítése, stb. Olyan dolgokat vállaljunk, melyeket teljesíteni is tudunk.

A szentmisében történő fogadalomtétel szertartásrendje alul word-ben letölthető.

Tanúságtétel: az egyik évben egy vidéki kisvárosban kb. 30-an vállalták a lelki adoptálást. A Család- és Gyermekvédelmi Szolgálat adatai szerint abban az évben az előző évekhez képest kb. 30-al kevesebb abortusz történt az adott városban.

Jó gyakorlat ajánló

két énekes

A liturgia fényének emelése húsvét nyolcadában

kotta

Liturgikus eseményhez kapcsolódó

Néhány önkéntes hívő, akik elrejtik a tojásokat

A húsvétvasárnapi szentmise után a hívek szívesen maradjanak még együtt, beszélgessenek, találkozzanak, a gyerekek pedig átéljék a Jézust kereső asszonyok lelkületét

Csokitojások jó minőségű csokiból

Liturgikus eseményhez kapcsolódó

Előadáshoz pap, diakónus, hitoktató vagy arra alkalmas hívő + résztvevők

Az imádság évében az imaélet elmélyítése, megújítása

Még több

Lectio Divina

Prédikációs segédanyagok

Katolikus Karitász

Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet

Katolikus Pedagógiai Intézet

MKPK Caritas in Veritate Bizottsága

MKPK Családügyi Bizottsága

MKPK Ifjúsági Bizottsága

Lelkigyakorlatos házak