0%
Állapotjelző bezárása

Veni Sancte – iskolatáskák megáldása

szenteltvíz

pap, hitoktatók a gyerekek biztatásához, "tereléséhez"

A Mennyei Atya áldásával kezdeni az új tanévet

A tanévkezdő mise előtti héten hirdessük ki a jövő heti iskolatáska/tanszer megáldást. Minden iskolás hozza magával tanszereit, iskolatáskáját a Veni Sancte misére!

A tanév kezdetén, a Veni Sancte szentmisén a hirdetések előtt vagy után hívjuk ki az iskolás gyermekeket, hogy megáldjuk őket és táskáikat (tanszereiket).

 

Kedves Gyerekek!
Vegyétek hátatokra a táskátokat és gyertek ki az oltár elé!

Pap (két kezét áldásra kitárva a gyerekek felé): Mennyei Atyánk, Mindenható Örök Isten! Te Szentlelked által árasztod ránk a bölcsesség és értelem, a tanács és erősség, a tudomány, a jámborság és az Úr félelmének lelkét. Add, hogy mindazok a diákok, akik ezeket az iskolatáskákat és tanszereket értelmük kiművelésére használják, a Te dicsősségedet hirdessék.

Kedves Iskolás Gyerekek!

Az iskolatáskátok a mindennapi munkátokat, tanulásotokat jelképezi. Amikor a táskáitokat megáldjuk, azzal a Mennyei Atya segítségét kérjük a mindennapi munkátokhoz, tanulásotokhoz.

Szerető Mennyei Atyánk! A Te oltalmazó kezeidbe ajánljuk ezeket a gyermekeket. Légy mindig velük a sikereikben és a kudarcaikban, az örömeikben és a fájdalmaikban!

Áldd meg ┼ ezeket a táskákat és azok hordozóit! Szentlelked világítsa meg a szívüket, hogy az év folyamán gyarapodjanak hitben, szeretetben, ismeretben és bölcsességben Krisztus, a mi Urunk által! Ámen.

Letölthető anyagok

iskolataska_megaldas

Jó gyakorlat ajánló

Egy személy, aki vezeti a játékot

140 bérmálási vizsgakérdés 7 részben történő gyakorlása

Kinyomtatott cédulák

Még több

Lectio Divina

Prédikációs segédanyagok

Katolikus Karitász

Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet

Katolikus Pedagógiai Intézet

MKPK Caritas in Veritate Bizottsága

MKPK Családügyi Bizottsága

MKPK Ifjúsági Bizottsága

Lelkigyakorlatos házak