0%
Állapotjelző bezárása

Házaspárok útja – egész évben

Házaspárok útja kiadvány

Egy házaspár, akik mélyíteni, javítani szeretnék a kapcsolatukat

A Házaspárok útja egy 15 állomásból álló „tanösvény”, amely egy kis kiadvánnyal együtt végigjárható lelki séta. A házasság egyes életszakaszait, állomásait veszi sorra. Egy szentírási idézet, rövid elmélkedés és egy beszélgetést inspiráló kérdés segíti, hogy a házaspár együtt tekintsen a közös életére.
Óbudaváron, a magyar Schönstatt központjában készült az első Házaspárok útja Ozsváriné Ramocsai Imri grafikusművész tábláival egy másfél kilométeres erdőn, mezőn átvezető útvonalon. Ma már világszerte 13 országban hoztak létre ilyen utat. Hazánkban is számos helyen létesült már. Pl Püspökszentlászlón, Fertőszentmiklóson, Máriapócson.
Az út végigjárásának minimumfeltétele egy házaspár és a kísérő kiadvány (hazasparok_utja). Mindenhol bejárható ez a lelki kirándulás, de zarándokcsoportok együtt is végigjárhatják, mint egy nagyböjti keresztutat.
Az Eucharisztikus Kongresszusra elkészült egy második verzió is, amely az Eucharisztia és a házasság szentségének kapcsolatát, egymást erősítő jellegét, hasonlóságait tekinti át 15 elmélkedésben.
Videó a Házaspárok útjáról itt megnézhető.

 

Jó gyakorlat ajánló

A Nyitott Templomok Napjának célja, hogy a lelkipásztor és a hívek közösen missziós programokat szervezzenek. A betérők ismerkedjenek a plébánia életével, közösségeivel, kapjanak bátorítást és meghívást egy újabb találkozásra.

imádkozó ember(ek)

A rózsafüzér titkainak életünkkel való szorosabb összefűzése. Motiváció a rózsafüzér imádkozásához

rózsafüzér

Még több

Lectio Divina

Prédikációs segédanyagok

Katolikus Karitász

Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet

Katolikus Pedagógiai Intézet

MKPK Caritas in Veritate Bizottsága

MKPK Családügyi Bizottsága

MKPK Ifjúsági Bizottsága

Lelkigyakorlatos házak