0%
Állapotjelző bezárása

Forralt bor az éjféli mise után

poharak, szalvéták, papírtányérok (tűzhöz tüzifa)

néhány hívő, akik megfőzik a forralt bort (néhány férfi, akik tüzet raknak)

Az éjféli mise után még maradjanak együtt a hívek, beszélgessenek, ünnepeljenek.

Az éjféli szentmise után a templomból kijövet megkínáljuk a híveket egy-egy pohár forralt borral, esetleg süteménnyel. Amennyiben lehetőség van rá, tüzet is rakhatunk, körülállhatjuk, melegedhetünk, mint a pásztorok.

Teendők:

1. Kérjünk fel néhány embert, akik szívesen megfőzik a forralt bort, illetve kérjünk borfelajánlásokat. Tapasztalat szerint egy 3000 fős, nagyrészt katolikus településen 25-30 liter el szokott fogyni. A forralt bor melegen tartásához jó, ha van egy hordozható főzőlap.

2. Előző vasárnapi hirdetésben mondjuk el, hogy az éjféli mise után szeretettel várunk mindenkit egy pohár forralt borra és sütizésre batyus alapon. Kérjük, a süteményeket a szentmise előtt a sekrestyébe hozni. Ezeket önkéntesek a szentmise után tálcákra téve fogják kínálni.

3. Amennyiben a plébános vagy az egyházközség küld karácsonyi üdvözletet a plébánia területén lévő háztartásokba, abba is beleírhatjuk ezt a meghívást.

4. Az éjféli mise után önkéntesek a templom előtt kínálják a forralt bort és a süteményeket a híveknek. A maradék süteményeket a másnapi szentmise után tapasztalatok szerint a ministránsok szívesen elfogyasztják. 🙂

5. Gondoljunk a gyerekekre és a sofőrökre, nekik szörpöt, teát kínálhatunk.

 

forrás: Kaposfüredi Plébánia

Jó gyakorlat ajánló

Lectio Divina

Prédikációs segédanyagok

Katolikus Karitász

Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet

Katolikus Pedagógiai Intézet

MKPK Caritas in Veritate Bizottsága

MKPK Családügyi Bizottsága

MKPK Ifjúsági Bizottsága

Lelkigyakorlatos házak