0%
Állapotjelző bezárása

Veni Sancte – iskolatáskák megáldása

szenteltvíz

pap, hitoktatók a gyerekek biztatásához, "tereléséhez"

A Mennyei Atya áldásával kezdeni az új tanévet

A tanévkezdő mise előtti héten hirdessük ki a jövő heti iskolatáska/tanszer megáldást. Minden iskolás hozza magával tanszereit, iskolatáskáját a Veni Sancte misére!

A tanév kezdetén, a Veni Sancte szentmisén a hirdetések előtt vagy után hívjuk ki az iskolás gyermekeket, hogy megáldjuk őket és táskáikat (tanszereiket).

 

Kedves Gyerekek!
Vegyétek hátatokra a táskátokat és gyertek ki az oltár elé!

Pap (két kezét áldásra kitárva a gyerekek felé): Mennyei Atyánk, Mindenható Örök Isten! Te Szentlelked által árasztod ránk a bölcsesség és értelem, a tanács és erősség, a tudomány, a jámborság és az Úr félelmének lelkét. Add, hogy mindazok a diákok, akik ezeket az iskolatáskákat és tanszereket értelmük kiművelésére használják, a Te dicsősségedet hirdessék.

Kedves Iskolás Gyerekek!

Az iskolatáskátok a mindennapi munkátokat, tanulásotokat jelképezi. Amikor a táskáitokat megáldjuk, azzal a Mennyei Atya segítségét kérjük a mindennapi munkátokhoz, tanulásotokhoz.

Szerető Mennyei Atyánk! A Te oltalmazó kezeidbe ajánljuk ezeket a gyermekeket. Légy mindig velük a sikereikben és a kudarcaikban, az örömeikben és a fájdalmaikban!

Áldd meg ┼ ezeket a táskákat és azok hordozóit! Szentlelked világítsa meg a szívüket, hogy az év folyamán gyarapodjanak hitben, szeretetben, ismeretben és bölcsességben Krisztus, a mi Urunk által! Ámen.

Letölthető anyagok

iskolataska_megaldas

Jó gyakorlat ajánló

1 lelkipásztor +1-2 világi szervező

Az apák megünneplése (temploba való behívása), apa-gyerek kapcsolat erősítése

ajándékok, színes ceruzák, papír, kirakó (pl. Noé bárkája), fakockák, Apa-szív, cukorkák

Még több

Lectio Divina

Prédikációs segédanyagok

Vezetői tréning papoknak, diakónusoknak (2024. január – június)

Vezetői tréning papoknak, diakónusoknak (2024. január – június)

Ha papként vagy diakónusként érezted már, hogy konfliktusok nehezítik a munkát, a feladatok elmaradnak, vagy nem megfelelően készülnek el, nehezen értik meg egymást bizonyos emberek, nehéz mozgósítani az embereket a plébánián, akkor ez a képzés neked szól.

Katolikus Karitász

Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet

Katolikus Pedagógiai Intézet

MKPK Caritas in Veritate Bizottsága

MKPK Családügyi Bizottsága

MKPK Ifjúsági Bizottsága

Lelkigyakorlatos házak