0%
Állapotjelző bezárása

Keresztút

A plébános a keresztúti ájtatosságot vezeti, amikor sürgősen beteghez hívják. Hogy ne maradjon félbe az ájtatosság, megkéri Mari nénit, a rózsafüzéresek koszorúfőjét, hogy folytassa tovább, majd igyekszik visszatérni a befejező áldásra.
A betegellátás azonban elhúzódott. Visszafelé jövet a plébános csodálkozva látja, hogy a templomban még mindig égnek a villanyok. Ahogy belép, meghökkenve hallja Mari néni kántáló hangját:
– Huszonhatodik állomás: Cirenei Simon feleségül veszi Veronikát…

Mennyei derű és ború

Kreatív sarok ajánló

A gyerekek arról tanulnak a vasárnapi iskolában, hogyan teremtett Isten mindent, beleértve az embert is. Jancsit nagyon érdekli a történet, főként az a rész, amelyik arról szól, hogy Évát Ádám bordájából teremtette az Úr. Pár nappal később, egy délelőttön anyukája...
Tégy valami jót a testednek, hogy a léleknek kedve legyen benne lakni.

Avilai Szent Teréz

Egy artistától gyónása után megkérdezi a plébános, hogy mit dolgozik a cirkuszban. A tornász ott helyben, a gyóntatószék előtt ugrik egy ügyes szaltót. Meglátta ezt egy idős néni. Gyónása előtt ijedten suttogja az atyának: – Tisztelendő úr, tudom, hogy én...
Még több

Lectio Divina

Prédikációs segédanyagok

Vezetői tréning papoknak, diakónusoknak (2024. január – június)

Vezetői tréning papoknak, diakónusoknak (2024. január – június)

Ha papként vagy diakónusként érezted már, hogy konfliktusok nehezítik a munkát, a feladatok elmaradnak, vagy nem megfelelően készülnek el, nehezen értik meg egymást bizonyos emberek, nehéz mozgósítani az embereket a plébánián, akkor ez a képzés neked szól.

Katolikus Karitász

Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet

Katolikus Pedagógiai Intézet

MKPK Caritas in Veritate Bizottsága

MKPK Családügyi Bizottsága

MKPK Ifjúsági Bizottsága

Lelkigyakorlatos házak