0%
Állapotjelző bezárása

Ars Sacra Fesztivál – 2023. szeptember 16-24.

Célunk, hogy az Ars Sacra Fesztivál programjain keresztül a jelen embere találkozzon a hagyományos zsidó-keresztény alapokon nyugvó európai kultúrával és fölfedezze annak sokrétű gazdagságát a művészet segítségével.

Letölthető anyagok

Ars Sacra Fesztivál felhívás, 2023

 

MEGHÍVÁS
Csatlakozzon programjaival az ARS SACRA Fesztiválhoz!

XVII. ARS SACRA FESZTIVÁL – 2023. SZEPTEMBER 16-24.
Mottó: „Keresd a békét!” (Zsolt 34,15)

Célunk, hogy az Ars Sacra Fesztivál programjain keresztül a jelen embere találkozzon a hagyományos zsidó-keresztény alapokon nyugvó európai kultúrával és fölfedezze annak sokrétű gazdagságát a művészet segítségével.

Határon innen és túl várjuk a csatlakozókat, akik a fesztivál keretében művészeti programokkal kapcsolódnak az eseménysorozathoz.

KIK CSATLAKOZHATNAK?

  • Múzeumok, kiállítóhelyek, galériák és műtermek – szakrális kiállítással, tárlatvezetéssel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal
  • Kulturális központok, művelődési házak – színházak, képző- és iparművészek, előadóművészek, mozgásművészek bevonásával
  • Képző- és iparművészek – kiállítással, nyitott műteremmel
  • Zeneművészek – koncerttel
  • Színházak – szakrális témájú színdarabokkal, irodalmi estekkel
  • Templomok – a templom bemutatásával, kiállítások, előadások, koncertek befogadásával
  • Iskolák – irodalmi, színi előadásokkal, versmondó estekkel, kiállítással, zenei programokkal
  • Helytörténészek, művészettörténészek, építészek – szakrális épületek bemutatásával, tematikus kirándulások, séták szervezésével

A CSATLAKOZÁS MÓDJA:

Regisztráljon a www.ars-sacra.hu oldalon és töltse fel programját 2023. július 15-ig!

A Fesztiválra olyan új, vagy már meglévő programmal lehet jelentkezni, amely a Fesztivál idején – akár egy rövid ideig is – ingyenesen látogatható, ill. az online térben ingyenesen megtekinthető.

A határidőn túl feltöltött programok sem vesznek el, technikai okok miatt már nem kerülhetnek be a nyomtatott programfüzetbe, de a honlapon meghirdetjük.

ARS SACRA ALAPÍTVÁNY
Telefon: +36 30 145 1284; E-mail: ars-sacra@ars-sacra.hu
Cím: 1014 Budapest, Tárnok utca 5.

 

 

 

Jó gyakorlat ajánló

Szervező csapat: főszervező (gyűjti a jelentkezőket, megveszi a könyveket, intézi a helyszínt, stb.), előadók és tanúságtevők (vagy technikus a korábban felvett anyagok levetítéséhez), kiscsoportvezetők, valaki, aki kihelyezi az Oltáriszentséget, zenész (vagy technikus, aki elindítja az előre felvett dalokat)

Minden megkeresztelt embernek szól Jézus missziós parancsa. Az evangelizáció iskolája a hogyan-ra ad különböző válaszokat.

Munkafüzet (résztvevőknek), könyv (előadónak és azoknak, akik szeretnék elolvasni az előadásokat), toll, technikai eszközök (vetítéshez projektor, laptop)

Még több

Lectio Divina

Prédikációs segédanyagok

Katolikus Karitász

Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet

Katolikus Pedagógiai Intézet

MKPK Caritas in Veritate Bizottsága

MKPK Családügyi Bizottsága

MKPK Ifjúsági Bizottsága

Lelkigyakorlatos házak